Projekt LAS: Življenje pod slamnato streho Simoničeve domačije

PRP LEADER EU SLO barvni

»Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje«

Vodilni partner: Občina Trnovska vas

Partnerji:

-        Društvo gospodinj Trnovska vas,

-        Turistično društvo Trnovska vas,

-        Kreativna pika d.o.o.

Trajanje operacije: zaključek 30.9.2020

Okvirna vrednost operacije: 98.350,00 EUR

Okvirna vrednost sofinanciranja: 48.904,45 EUR

Namen projekta je vključiti in animirati čim več deležnikov širše regije, ki bodo svoje izkušnje prenašali od starejših na mlade, povezati vse tri generacije, dodati območju določeno dodano vrednost večje prepoznavnosti kraja in ljudi, ki v njem živijo.

Cilj:

-        medgeneracijsko povezati ljudi in ranljive skupine za ustvarjanje socialnega ravnovesja,

-        prenos znanja iz nekdanjih obrti na mlajše generacije,

-        ohranjanje kulturne dediščine,

-        ohranjanje starih običajev.

Ciljne skupine vključene v projekt:

-        mladi bodo v projekt vključeni kot obiskovalci delavnic, prav tako bodo seznanjeni o ohranjanju snovne in nesnovne kulturne dediščine naših prednikov,

-        brezposelni bodo na različnih delavnicah in dogodkih lahko našli kakšno vsebino in idejo s katero bi lahko kasneje udejanjili začetek svoje samostojne poti ali pa kot dopolnilno dejavnost k obstoječim službam,

-        kmečke žene bodo v projekt vključene kot akterji in kot obiskovalci. S projektom bodo obudila svoja znanja in izkušnje s področja domačih obrti in običajev ter domače kuhe »črna kuha«,

-        turistično društvo bo delovalo v okviru povečanja inovativne turistične ponudbe, sodelovali bodo kot akterji in obiskovalci,

-        starejši se bodo udeleževali vseh delavnic in dogodkov kot akterji in kot obiskovalci, svoje znanje in izkušnje bodo prikazovali širši populaciji…

Razvojne možnosti operacije predstavljajo nove zamisli, nove programe, ki jih trenutno v ožji in širši okolici ni združenih na tak način. Na enem območju bo tako obujen pristop gradnje in hkrati na istem mestu pristop k povezovanju in medgeneracijskemu druženju. Projekt Življenje pod slamnato streho Simoničeve domačije je novost na območju občine Trnovska vas kot širše okolice. Lahko rečemo, da takšnega projekta oziroma hiške s podobno tematiko na območju LAS Bogastvo podeželja še ni. Gre za nov prostor izmenjave znanja različnih deležnikov za različne ciljne skupine z raznoliko tematiko

Operacija je bila izvedena v okviru ukrepa M 19.2 Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega , ki ga vodi skupnost in je vključen v Program razvoja podeželja 2014-2020.

Sofinanciranje: Projekt delno sofinancira EU – Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja v okviru programa CLLD.

Vse informacije o društvo LAS najdete na spletni strani: http://www.las-bogastvopodezelja.si/

Povezava na spletno stran Evropske komisije, namenjene EKSRP: http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_sl.htm

Povezava na spletno stran PRP: http://www.program-podezelja.si/si

Pravno obvestilo

Varstvo osebnih podatkov

Kreativna PiKA d.o.o. si pridržuje avtorske pravice na vsebino, ki je objavljena na naših spletnih straneh. Vsebine naših spletnih strani ni dovoljeno spreminjati oziroma uporabljati na spletnih straneh drugih podjetij. Vsebine ni dovoljeno kopirati za javne in komercialne namene, brez naše odobritve in dovoljenja.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki: ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, in internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, analiziranja potreb uporabnikov in administriranja.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Odgovornost

Vsebina spletnih strani je podana in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Kreativna PiKA d.o.o. ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Kreativna PiKA d.o.o. tako ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij. Kreativna PiKA d.o.o., niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

Avtorske pravice

Vsebina teh spletnih strani (pisna ali slikovna) je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo podjetju Kreativna PiKA d.o.o. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Kreativna PiKA d.o.o.

Blagovne znamke

Vse ostale blagovne znamke, trgovska imena ali imena podjetij, ki so tu navedena so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke teh lastnikov.

Piškotki (cookies)

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Povezave za dodatne informacije:

Smernice Informacijskega pooblaščenca

Direktiva 2002/58/ES evropskega parlamenta in Sveta z dne 12. julija 2002

Zmago Šalamun

kolaz zmago splet

diplomirani inženir medijskih komunikacij

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook: Zmago Šalamun

Linkedin: Zmago Šalamun

070 670 740

 

Kot medijski strokovnjak pozna in obvlada strategije in spretnosti posredovanja novic o aktualnih lokalnih dogodkih, obveščanja, povezovanja in ohranjanja lokalne kulturne identitete. Delo na RTV Slovenija in piljenje novinarskega znanja mu je dalo bogato popotnico za življenjsko delo v medijih – od radia, do sodelovanja s številnimi časopisi kot novinar dopisnik in tudi kot odgovorni urednik. Priznava, da so ga izkušnje na televizijskem, radijskem in časnikarskem področju izbrusile in mu omogočile, da svoje odločitve venomer preveri, kritično prevetri in nanje gleda odprtih misli.

Po več kot 15 letih dela v svetu mikrofonov in kamer se je umaknil iz novinarskega področja z enim samim namenom - spoznavati, kar mu je še neznano. Med študijem Medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru je ponovno odjadral v svet, ki mu je bil nadvse blizu – v Državni zbor Republike Slovenije. Kot strokovni svetovalec v hiši demokracije je poleg študija v Mariboru z odliko zaključil Londonsko šolo za odnose z javnostmi. Po uspešno končanem zagovoru diplomskega dela z naslovom Analiza obstoječih razširitev v sistemu Joomla!, kljub svoji nenadni bolezni, pogumno uresničuje svoje sanje. Odločil se je za magistrski študij, s polno paro dela tudi v svojem 17-letnem podjetju PiKA, ki je vmes celo doživelo celostno preobrazbo in spremembo organizacijske oblike. Ker dela in živi za to, da pomaga ljudem, se je odločil, da bo svoje znanje izlil v priročnik Joomla! za vsakogar., ki bo omogočal, da imajo vsi možnost samostojnega urejanja oziroma ustvarjanja spletne strani v odprtokodnem sistemu Joomla!. Priročnik je izšel konec maja 2014, v septembru že doživel prvi ponatis in možno si ga je izposoditi v več kot 40 knjižnicah po Slovenji.

Njegovi dosežki so izjemni. Venomer sta ga na njegovi poti vodila neomajna trma, trezno razmišljanje in sprejemanje odločitev, ki so mu kreirale življenje, kot si ga je želel. Nikoli in nikdar se ni ustrašil, zasmilil sam sebi, ampak je s pokončno glavo prehodil trnovo pot, ki je v sokrajanih, prijateljih in znancih vzbudila spoštovanje.

Človek, ki v sebi skriva neomajne količine znanja, a skromno prizna, da vsega ne ve. Človek, ki ljubi in podpira drugačnost, je odprt za nove izzive in stalno hodi po robu. Človek, ki ti zna podariti lepe in tople besede, je human in empatičen, poln življenja in iskrenega nasmeha. Človek, od katerega se lahko naučiš marsikaj.

Intervju na Radiu Slovenske gorice, prisluhnite:

Opis akcijskih paketov

Več o paketu COMET

Telefon COMET je bil zelo všečen, dinamične trikotne oblike vendar ne tak prodajni hit kot legendarni OLIMPIK. Naš paket je resda majhen vendar ravno pravšen za osnovno predstavitev tvoje ideje. Spletna stran, ki bi ti jo vzpostavili bi vsebovala: 

Število podstrani  |  do 5
Kontaktni obrazec  |  2
Število e-naslovov  |  2
Kje smo – Google maps  |  da   
Vremenski modul – prikaz vremena  |  da  (po želji)
Slideshow (akcijska ponudba)  |  2
Povezava na facebook stran   |  da 
Fotogalerije  |  da 
Vpis v 3 osnovne iskalnike  |  najdi.si, Google in raziskovalec

Kaj pa priprava besedil in fotografiranje?

 • do 7.000 znakov (približno 4 strani)
 • izdelava načrta besedila po podpoglavjih
 • kratka raziskava in pregled literature določenega področja
 • zbiranje podatkov za obogatitev besedila (krajši (dodatni) intervjuji, če so le-ti potrebni)
 • ena korektura z naročnikom
 • opredelitev ključnih elementov besedila
 • seznanjanje z željami stranke
 • dostava besedila in fotografij naročniku po e-pošti
 • + gratis fotografiranje podjetja/izdelkov/organizacije (10 fotografij)

// Registracija domene in spletno gostovanje NISTA všteta v ceno! Toplo priporočamo nakup na http://www.spletovanje.si/gostovanje.php

 

Več o paketu OLIMPIK

Še pomnite legendarnega iskrinega modela ETA 80 imenovanega tudi OLIMPIK, ki je bil eden izmed največkrat nagrajenih telefonov na svetu? Drzna oblika in funkcionalnost sta pritegnila strokovno javnost, ki je začela podaljevati oblikovalske nagrade. Tudi v naši PiKI je paket OLIMPIK eden izmed najbolj prodajanih in iskanih.

Spletna stran, ki bi ti jo vzpostavili bi vsebovala: 

Število podstrani  |  do 10
Kontaktni obrazec (zahtevnejši)  |  3
Število e-naslovov  |  4
Kje smo – Google maps  |  da   
Vremenski modul – prikaz vremena  |  da  (po želji)
Slideshow (akcijska ponudba)  |  5
Povezava na facebook stran   |  da 
Fotogalerije  |  da
Vpis v 3 osnovne iskalnike  |  najdi.si, Google in raziskovalec

Kaj pa priprava besedil in fotografiranje?

 • do 12.000 znakov (približno 8 strani)
 • izdelava načrta besedila po podpoglavjih
 • kratka raziskava in pregled literature določenega področja
 • zbiranje podatkov za obogatitev besedila (krajši (dodatni) intervjuji, če so le-ti potrebni)
 • dve korektura z naročnikom
 • opredelitev ključnih elementov besedila
 • seznanjanje z željami stranke
 • dostava besedila in fotografij naročniku po e-pošti
 • + gratis fotografiranje podjetja/izdelkov/organizacije (15 fotografij)

Te zanima kako v praksi izgleda OLIMPIK spletna stran?

// Registracija domene in spletno gostovanje NISTA všteta v ceno! Toplo priporočamo nakup na http://www.spletovanje.si/gostovanje.php

Več o paketu Spletna stran + FB

Paket zajema:

 • izdelavo spletnih strani - glej paket OLIMPIK
 • izdelava Facebook strani
 • vzdrževanje spletne strani
 • varnostne posodobitve
 • do 6 objav mesečno (splet + FB)
 • e priročnik Joomla! za vsakogar
 • cena velja ob vezavi najmanj 12 mesecev

Dodatne opcije

Ni časa?

Če ste v časovni stiski, za ažurnost spletne strani in facebook strani poskrbimo mi. V mesečni zakup je všteto vzdrževanje, ažuriranje in posodabljanje spletne strani ter facebook profila. Z vami sodelujemo in komuniciramo glede novosti, ki jih uvajate pri vas ter predlagamo razne promocije. Cena mesečnega zakupa je odvisna od tvojih želja in zahtev - od 40 evrov naprej. V kolikor želiš, da pripravimo personalizirano ponudbo nam pošlji e-povpraševanje na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 // DDV ni obračunan na podlagi 1. točke 94. člena ZDDV-1.

Kako se lotimo izdelave spletne strani

•    Podpis pogodbe
Po podpisu pogodbe je potrebno plačilo avansa (paket COMET = 149€, paket OLIMPIK = 249€) ) oziroma 1. obroka - 85€ (spletna stran + facebook), da pričnemo z izdelavo spletne strani.

•    Pridemo na klepet! :)
Da bomo napisali kar se da dobra in kreativna besedila, ki so ti pisana na kožo se bomo (ter z gospodom fotoaparatom) oglasili pri tebi, da nam iz oči v oči poveš svojo filozofijo, kaj želiš izpostaviti na spletni strani, kdo pravzaprav si! Če vas je več, ni problema, radi mrežimo! Besedila in fotografije ti v pregled dostavimo po e-pošti.

•    Načrtovanje
Preko spleta ali telefona prediskutiramo kakšen se ti zdi predlog, ki smo ga pripravili; kaj bi dodali, odstranili, kaj všečkaš in kaj ne všečkaš.

•    Izdelava in optimizacija spletne strani, finaliziranje
Ko si zadovoljen-a s končno verzijo spletne strani, ti vklopimo še piškotke (v skladu s 157. členom Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1)) in spletna stran je dokončana. Na očeh širnem svetu! Juhej!

Nina Zorman

kolaz nina splet

Univerzitetna diplomirana medijska komunikologinja

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook: Ona Ta Čudna

Linkedin: Nina Zorman

031 540 261

 

Če bi me pred desetimi leti vprašali kako se bo moje življenje odvijalo bi vas presenetila z odgovorom. Priznam, še sama sebe bi.

Danes vem in sem hvaležna, da sem se po študiju kemijske tehnologije odločila, da se rajši vržem v medijske vode. Študij medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru mi je dal, poleg znanja, strast, drznost, hrabrost. Na frišni lokalni radijski postaji sem sodelovala pri ustvarjanju radijskih vsebin kot moderatorka programa in kaj kmalu ugotovila, da to delo ni ravno tisto, kar me navdihuje. Kmalu je sledila odločitev, da po delovne izkušnje skočim čez lužo, kjer sem med pol letnim delom v ZDA med drugim delala na Malibujskem filmskem festivalu in v enem izmed gledališč v ZDA – Creede Repertory Theatre. Ameriško potovanje je v meni vzbudilo strast do potovanj – sama se do sedaj prepotovala štiri celine, kjer sem si pridobila nove ideje, navdihe, poglede in misli, ki so mi odpirali nova vrata v svet komuniciranja. Z vsakim potovanjem sem se vedno bolj zaljubljala v neokrnjeno naravo, pristne ljudje, nenarejene nasmehe in iskrene iskrice v očeh. Blazno požrešna sem znanja, zato sem se odločila za študijsko izmenjavo, kjer sem na Portugalskem eno leto študirala na fakulteti za medije in komuniciranje ter v sklopu tega posnela radijsko reportažo na Madeiri, več kratkih filmov ter celo opravila radijski intervju z zapornikom v zaporu Faro; profesor je dejal, da mi ne bo uspelo priti v zapor. Da ni mogoče. Nikoli ne reči tega. Vse se da. Le želja mora biti dovolj velika! No, potrebuješ tudi delovno vnemo in pogum. In tako je tudi tuji študentki uspelo priti v prenatrpan zapor, kjer se je prosto pogovarjala z angleško govorečim zapornikom.

Po prihodu nazaj v domačo Slovenijo sem se odločila za marketinške vode in smer grafičnega oblikovanja v farmacevtskem podjetju v Ljubljani, kjer sem ugotovila, da sem se ogromno naučila, vendar je bila zanka okrog izražanja kreativnost pretesna. Svobodo mi je v pravem trenutku ponudilo podjetje PiKA, ki mi je ponovno nasulo nešteto novih in drugačnih podvigov – skrb za komuniciranje z javnostmi s poudarkom na področju spletnega komuniciranja, kreativno vihtenje pisala za hrabra besedila za spletne strani, oblikovanje promocijskega materiala ter organizacijo tiskovnih konferenc in ostalih dogodkov. Postala sem tudi članica uredniškega odbora lokalnega časopisa za katerega pripravljam novinarske vsebine, občasno pišem tudi za časopis Ovtarjeve novice in Štajerski tednik. Vmes, seveda, končujem bolonjski magisterij medijskih komunikacij s področja vizualnega komuniciranja v povezavi s socialnimi omrežji. Planiram tudi, da še pred štiridesetko spišem doktorat.

Sem neomajana entuziastka, ki se nikoli ne naveliča novih in drugačnih stvari. Ravno zato so moje odločitve toliko bolj dramatične in presenetljive za množico ljudi, ki lagodno (ne)živi v okviru socialnih okvirjev.  Priznam, da si enostavno predstavljam življenje brez šopinga, ne pa brez Nutele. Odlikuje me trma, pozitivnost in energija, ki me žene v nedogled. Brez (glasnega) smeha pri meni ne gre.

Več prispevkov

PIšite Kreativni PiKI

Sporočite nam vaše želje, predloge ali povpraševanje.

PODATKI O KREATIVNI PIKI

Ime družbe: Kreativna PiKA, družba za komunikacijski management, d.o.o.
Skrajšano ime družbe: Kreativna PiKA d.o.o.
Sedež družbe: Jurovska cesta 21, 2230 Lenart v Slov. goricah
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro
+386 (
0) 70 670 740 (Zmago)
+386 (0) 31 540 261 (Nina)
+386 (0) 51 677 366 (Anja)
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Matična številka: 7137249000
Davčna številka: SI15422895
Transakcijski račun:
SI56 1010 0006 0441 762, Banka Intesa Sanpaolo
SI56 0318 2100 0520 527, SKB, d.d.
Osnovni kapital: 7.500 evrov
Registrsko sodišče:
Okrožno sodišče na Ptuju, št. registrskega vpisa: 2016/38290